Wednesday, 26 August 2015

Kolagen Bantu Halang Serangan Rheumatoid Arthritis.

Teks: Nurul Aini Mohd Noor

Bismillahirrahmanirrahim...

*Cerita 2.30 pagi tadi*

Asbab pagi nanti ada orang nak bawa 'pot luck' ulam-ulaman, makanya malam ni waktu tidur dah terlajak dari kebiasaan. Selesai bersihkan kobis, kacang panjang dengan peria, dah siap potong semua, mata ni masih terang lagi - tak rasa mengantuk. Nak layan mata, gosok baju dulu. Tiba-tiba tekak terasa nak telan Collagen Powder (CP) Shaklee. Teringin! 

Tapi sebenarnya ada cerita sebelum tu. Mentor saya dalam Shaklee berkongsi pengalaman dia berdepan dengan Rheumatoid Arthritis (RA).


Rheumatoid Arthritis adalah penyakit inflamasi kronik yang berlaku pada multiple joint. Ia menyebabkan keradangan pada seluruh sendi dan organ-organ lain dalam badan serta mengakibatkan rasa sakit, bengkak dan kaku. Kebiasaannya berlaku pada jari, pergelangan tangan, kaki, sendi pinggul dan sendi bahu.
Jika anda ingin ikhtiar untuk mencegah penyakit, saya syorkan 2 options ni:

OPTION 1OPTION 2
  • Shaklee Collagen PowderMesti ada yang berbunyi, kenapa sakit sendi tapi suggest makan kolagen. Takkanlah tepek muka, sendi jadi sihat? Sebenarnya ia bukan sahaja bagus untuk kulit, kuku dan rambut, kolagen ini juga bersifat anti penuaan. Secara tak langsung ia akan memperbaiki sistem dalaman kita termasuklah sendi dan tulang.
Bagaimana Shaklee Collagen Powder membantu RA?
  • mengurangkan rasa sakit akibat keradangan/ inflammation
  • menyokong proses baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • memelihara kelenturan sendi.
BERJAGA-JAGA DARI SEKARANG!

IKHTIARKAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN KITA SEISI KELUARGA!~Salam sayang,

Nurul Aini || 013-720 0029
Sahabat Shaklee Anda, 1103786

No comments: